Veckans mål!

Så går man in i den sista sommarlovs-veckan och snart återgår allt till det normala igen. Men innan det är helt slut så ska jag försöka avklara ett par spel iallafall. Högst upp på listan ligger Eternal Sonata, som jag vet att jag kommer hinna klara. Sedan ska jag försöka se om jag inte kan få tag i ett eller två nya spel till 360, som inte tar alltför lång tid att klara av. Har ju varit lite intresserad av Limbo och Deadly Premenision, så kanske blir ett köp av dem denna vecka!

 

På den bärbara fronten hoppas jag komma längre i Patapon3 och Tactic Ogre: Let Us Cling Together. Har kört fast i TO:LUCT, så det lär nog ta ett tag innan jag kan komma längre i det. Sedan borde jag ta tag i mitt 3DS spelande också. Pilot Wings och lite Pokemon Black måste jag få avslutat någon gång. Och gud vad jag är tröt på min 3DS! Kommer ju inga bra spel till den. Den har säkert legat i sin skyddsväska i över en månad nu. Känns sådär då man pungade ut med 2500-2700 på den vid reales, och dem gör en prissänkning redan nu! Dem som köper den nu har ju inte missat något direkt.

 

Aja, så ser min vecka ut just nu iallafall, sedan får vi la se hur mycket den ändras under tiden. Kom ihåg, JRPG FTW :D


Mest spelade denna vecka!

Den här veckan har jag till stor del varit inriktad på min 360 o PSP. All tid som läggs på 360 nu går åt till Eternal Sonata, medan det till PSP körs Patapon 3 och Tactic ogre:Let Us Cling Together.


Eternal Sonata
är ett Action JRPG av Tri-Crecendo och publicerat av Namco Bandai. Har spelat i drygt 15 timmar nu, och tycker att detta trots sin väldigt färgrika och något barnsliga utstrålning och omgivning, är ett av dem mer "vuxna" JRPG:en. Storyn utspelar sig i Frédéric Chopins drömvärld. Han var en mycket stor och framstående kompositör och pianist under 1800-talet. I spelet ligger han just i sin dödsbädd, och storyn utspelar sig i hans sista dröm. Spelet är uppdelat i olika kapitel som alla är döpta efter Chopins olika värk, där man en bit in i varje får höra den kompositionen och en berättelse om Chopins liv. Det faktum att spelets story är som en resa igenom Chopins liv, ger spelet hittills en betydligt starkare framträdande än i flera andra spel överhuvud taget.


Under resans gång träffar du på olika karaktärer som du slår följe med och ibland splittras ifrån. I striderna är det 3 karaktärer du får styra i turordningsbaserade strider. Till en början får du obegränsat med betänketid där du kan lägga upp hur du ska attackera dina motståndare. Men ju längre in i spelet du kommer, desto mindre tid att lägga upp strategiska beslut kommer du att få, och mindre tid att utföra dina attacker. Detta innebär att du måste tänka och lägga upp en plan på dina attackmönster snabbare ju längre du avancerar i spelet. Detta stridssystem tycker jag funkar utmärkt och har en bra inlärningskurva, vilket gör att du snabbt vänjer dig vid det, och att det när du får mindre tid att tänka, inte känns som ett alltför stort steg svårighetsmässigt. Röstskådespelet som annars kan vara fruktansvärt dåligt, är i det stora hela bra, och musiken stämmer bra överens med omgivningen.


Små minus med spelet är dock att striderna blir repetitiva när man spelar under längre perioder. Dessutom tycker jag att bandesignen vid vissa få ställen är lite förvirrande, då jag ibland sprungit in i en "osynlig vägg". Under vissa strider kan det dessutom vara svårt att direkt uppfatta åt vilket håll fienderna står, och om dem är 2 eller 3. Detta blir mer enerverande när man kommit så långt in i spelet som jag är just nu, då man bara har en knapp sekund att uppfatta vart fienderna är och ta sig ditt skada dem på 4 sekunder .


I slutändan så rekommenderar jag detta ändå till alla som tycker om JRPG:en och RPG:en överhuvudtaget. Om du uppskattar en bra story med tyngd och känsla, ska du också prova detta spel. Vill du dessutom bli något allmänbildad och få reda på en av dem stora kompositörerna under 1800-talet, ska du också prova detta.

Patapon 3, och Tactic ogre:Let Us Cling Together har jag inte komit tillräckligt långt i för att kunna göra en rättviss dom på, men än så länge ser dem båda två ut att vara mycket lovande.


SRRY :P

Ojoj vad bra detta blev då va! 3-4 blogginlägg och sedan tyst i några månader, pinsamt :P

Även om jag sa det föra gången att jag på allvar skulle börja blogga, så menar jag det värkligen den här gången. Nu ska vi minnsan få fason på mig, så att jag faktist kan börja slutföra sådant som jag påbörjat.

RSS 2.0